2020 10 06 - Canoves - Pantà de Vallforners - Castanyer d'en Cuch - Sant Salvador de Terrades

























El pantà de Vallforners és un embassament que pertany a la riera de Vallforners (conca del riu Besòs), creat per una presa situada al municipi de Cànoves i Samalús, a la comarca del Vallès Oriental. Fou construït entre el 1985 i el 1989 i té com a característica especial el fet que fou el primer pantà de Catalunya la presa del qual està formada per pedra i terra compactada. 
L'embassament té una superfície inundable de 112.400 m2, la capacitat total és de 2,156.600 m3 i la longitud de les aigües embassades, des de la presa a la cua de l'embassament, és de 1.100 metres.










































El Castanyer de Can Cuch o Castanyer Gros de la Casa del Bosc (Castanea sativa) és un arbre monumental situat a l'indret de la Baga d'en Cuch (780 metres sobre nivell del mar) en el terme municipal de Cànoves i Samalús (Vallès Oriental), el qual és l'arbre més gruixut de tot Catalunya amb diferència.
L'estat general del brancatge i el fullatge és regular. Presenta una gran cavorca, que amb el pas dels anys s'ha anat buidant (amb l'ajuda d'alguna llampada, d'un incendi accidental esdevingut el 1936 que va cremar-ne el tronc principal durant tres dies i tres nits i d'un altre provocat els anys vuitanta)
L'any 1960, un carboner va aprofitar la seua cavorca per instal·lar-s'hi durant un any i mig, la qual cosa dóna una idea de la magnitud de l'interior de l'arbre. Aquest tipus de castanyer de tanta envergadura de soca pertany al grup dels arbres llavorers, la funció dels quals ha estat la producció de castanyes. És considerat per la Generalitat de Catalunya com a Arbre Monumental

































































































Sant Salvador de Terrades és una ermita situada al veïnat de muntanya de Cànoves, al terme municipal de Cànoves i Samalús (Vallès Oriental). L'edifici actual data del 1930 i fou construït sota la direcció de l'arquitecte Josep Maria Pericas i Morros. Aquesta està inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya
L'ermita forma part d'un veïnat de masies cap al vessant meridional del turó del pi novell. Es té constància de l'existència d'una ermita en aquest lloc des de l'any 1226.













Els porcs vietnamites es van començar a importar del Vietnam a Canadà i la part oriental d’Europa a mitjans dels anys 80. Amb el temps, la moda per a la cria d’aquests porcs s’ha estès a molts països.

La raça de porc vietnamita es caracteritza per algunes peculiaritats que cal tenir en compte a reproduir-se. Una de les principals característiques de la raça: són animals de maduració ràpida. Ja als 4 mesos les femelles són sexualment madures, i el porc està a punt per reproduir-se en 6 mesos.


































Comentaris

  1. Ramon, moltes felicitats. Molt currat i molt i molt be la descripció de cada lloc visitat. Ets un autèntic crak.

    ResponElimina
  2. Sortida a un territòri del Montseny; quina vessant, era desconeguda per nosaltres. Ens ha impressionat el castanyer d'en cuc, per la seva envergadura.

    ResponElimina
  3. Molt maca la ruta. El castanyer espectacular. Les fotos molt bones 👏👏

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris ofensius seran eliminats en esser revisats sense previ avís a qui ho hagi fet.
Marxaires de Girona