2020 10 13 - Santuari de la Salut - St Pere Sacosta - Puig de Toia - Armadans








La Salut (Sant Feliu de Pallerols)

El Santuari de la Salut està situat al municipi de Sant Feliu de Pallerols.
Edifici religiós. La façana principal és de pedra amb cantoneres arrodonides. Presenta un petit rosetó i la porta d'entrada és d'estil neoclàssic. La planta és rectangular i té un campanar adossat a la part esquerra
Les primeres notícies es remunten a principis del segle xvii en què Joan Carbonés, d'un mas proper, col·locà una imatge de la Verge del Rosari a la balma anomenada de "Roc de Claperols".























La parròquia de Sant Pere Sacosta té el privilegi d'haver estat un dels nuclis habitats més antics i remots de la vall d'Hostoles. A la vessant de la Serra del Puig del Moro,cinglera nord del Far i sota coll de Condreu.
El document més antic que ens parla d’aquesta parròquia és de l’any 1207, que era la parròquia de la zona de la Costa, on tots els masos eren remences.
Els terratrèmols de 1427-1428 provocaren una gran mortaldat i destruïren moltes cases i edificacions, perjudicaren també a l’església de Sant Pere
























Estany d'Armadans
















Bolet de Toia

















































































Comentaris

  1. Bonica i variada ruta: Ermites, vistes, boscos, coves, estanys, bolets (de pedra).....etc. Com sempre que hem anat a Armadans, hem "marradejat" una mica; rès seriós, a temps per dinar.

    ResponElimina
  2. Bon reportatge amb 142 fotografies i una ruta molt variada i curiosa.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Els comentaris ofensius seran eliminats en esser revisats sense previ avís a qui ho hagi fet.
Marxaires de Girona